Tommy “Potti” Ingemarsson började esporta för nästan 20 år sen och har varit med och byggt grunden för den moderna lagstrukturen. År 2000 startade Tommy laget Ninjas in Pyjamas, idag ett av världens största esports-varumärken, och 2004 blev också Tommy utsedd till den bästa Counter-Strikespelaren i världen.

Med dessa meriter samt 48 pallplaceringar (varav 10 VM-titlar) i bagaget har Tommy tagit nästa steg och startat Area Academy med målet att legitimera e-sporten i samhället och ge alla möjlighet till kvalitativ esportsträning,

TOMMY ”POTTI” INGEMARSSON

CEO

Petter har ett stort intresse av gaming och performance. Han var med och startade universitetsligan i Starcraft II och har också i 5 år varit kommentator och programledare för esportsändningarna på SVT.

Petter har flera års erfarenhet av projektstyrning och strategi som IT-konsult. Han har också kreativ styrerfarenhet som regissör i teatervärlden och tar en aktiv roll i att bygga och förvalta koncepten och visionen för Area Academy.

PETTER SJÖSTRAND

COO

Fredrik har en bakgrund som elitspelare från bl.a. svenska landslaget i Counter-Strike, men har sen dess lagt sitt stora fokus på fysisk träning.

Med 15 års erfarenhet i träningsbranschen med allt från lagutveckling och träningsresor till personlig träning är Fredrik en av Sveriges mest fysiskt aktiva esportare, vilket han nu använder för att arbeta med ungdomar, ledarskap och coachning inom Area Academy.

FREDRIK ”JAEGARN” ANDERSSON

UTBILDNINGSANSVARIG, UNGDOMSTRÄNING

Sebastian är utbildad lärare med expertis i hur datorspel kan fungera som ett pedagogiskt verktyg. I den avhandling Sebastian skrivit om hur datorspel används i skolan ser han möjligheter där andra ser begränsningar. Detta omsätter han till verklighet genom sitt arbete med esportsutbildningar.

Sebastian brinner för esport och framför allt spelet Counter-Strike som han tycker har en väldigt positiv effekt på ungdomarnas sociala relationer.

SEBASTIAN WIBERG

UTBILDNINGSANSVARIG, SKOLA

Sara är utbildad inom sälj och marknadsföring och har arbetat i många år hos ett av de största konsumentartikelsföretagen. Hon har också agerat social media manager och content creator inom esport i många år.

Sara brinner för att bygga ett positivt och respekfullt community och lyfta att man kan ha kul även när man tar sitt utövande seriöst.

SARA JACOBSEN

COMMUNITY MANAGER

Axel har en bakgrund inom försäljning och affärsutveckling från både globala företag och startupmiljöer. Hans drivs av att lära känna nya intressanta människor och företag.

Axel är optimistisk och lägger stor vikt vid personlig utveckling. Han älskar tävling och både traditionell och elektronisk sport har alltid varit en stor del av hans liv.

AXEL WIRFELT

SÄLJARE