AREA ACADEMY OPEN

Den 27 november arrangerades turneringen Area Academy Open för första gången. De deltagande skolorna tävlade om produkter värda 13.000 kronor. Totalt 10 lag från skolorna; Grillska Uppsala, Grillska Eskilstuna och Olinsgymnasiet Götene deltog i turneringen. De tävlade i spelen League of Legends och CS:GO

Det här är Area Academys första turnering som anordnas för samarbetande skolor där syftet är att lyfta fram och låta ungdomar tävla oavsett nivå.

– Det känns såklart superkul när skolorna är så engagerade och eleverna förbereder sig ordentligt inför turneringen. Även om alla kanske inte kommer se drömmen om att tävla på allra högsta nivå gå i uppfyllelse är det här ett steg i rätt riktning, säger Fredrik “JAEGARN” Kempf, utbildningsansvarig på Area Academy.

Soy Bean Gaming från Grillska Uppsala tog hem vinsten i League of Legends efter en övertygande seger i finalen över breställ från Grillska Eskilstuna. Vinnarna gick hem med varsina Philips OneBlade, Xtrfy M4 möss och Xtrfy musmattor.

Olinsgymnasiet Götene övertygade i CS-turneringen och vann semifinalen mot Grillska Monkis från Uppsala. I och med att turneringen spelades i double elimination fick dock Grillska Monkis en ny chans att ta sig till finalen, vilket de också gjorde. Finalen mellan de båda lagen blev otroligt jämn men efter att ha följts åt under den första halvan av kartan blev det Grillska Monkis som vann med 16:10 och säkrade titeln. TosseSC blev MVP.  Även vinnarna i CS-turneringen tog hem varsina Philips OneBlade, Xtrfy M4 möss och Xtrfy musmattor. 

– De deltagande lagen har bjudit på en fantastisk turnering vilket blev tydligt i finalerna som blev otroligt jämna! Detta tror jag också ger ungdomarna en fortsatt motivation för kommande turneringar så vi på Area Academy är nöjda med den starten vi fått på våran årligt återkommande Area Academy Open, avslutar Kempf.

Area Academy Open arrangeras av Area Academy och är en turnering öppen för alla de skolor vi samverkar med. Turneringen spelas en gång per år och nästa upplaga är planerad för hösten 2022. 

Tack till våra partners Philips, Xtrfy, Omen by HP och AOC som gör detta möjligt.