5

Area Academy tar esporten till Järfälla Gymnasium

Stockholmsbaserade esport och utbildningsföretaget Area Academy har inlett ett samarbete med Järfälla Gymnasium. Tillsammans kommer parterna att erbjuda kursen esport som ett individuellt val på Järfälla Gymnasium redan i höst.

– Vi är stolta över att Järfälla valt oss som partner i sin satsning på esport. När utbudet av esportkurser ökar är det viktigt att säkerställa kvaliteten på dem så att eleverna får den utbildning de har rätt till. Det är något vi har bra erfarenhet av och som vi kommer att bistå Järfälla med, säger Area Academys VD Tommy Ingemarsson.

Esportkursen kommer att låta eleverna träna på de tekniska och taktiska bitarna i spelet Counter-Strike: Global Offensive men de kommer också att få lära sig hur de tar hand om sitt fysiska välmående för att hålla prestationerna på topp. Esportkursen finns som individuellt val på Järfälla Gymnasium från och med höstterminen 2021.

Area Academy startades 2016 av några av de mest ikoniska spelarnamnen inom esport. Efter att ha varit med och byggt grunden för den organiserade lag- och träningsstrukturen såg de ett tomrum inom skolans värld när det kom till esport. Area Academys medarbetare innehar en bred kompetens inom esport, pedagogik, föreningsarbete och personlig coachning. 

De senaste fem åren har Area Academy utvecklat esportundervisningen i skolorna så att den följer rådande styrdokument och ger eleverna en utbildning som de har nytta av både i och utanför esporten. Även utanför skolan aktiverar Area Academy flertalet ungdomar genom både fysiska och digitala esportläger.

DELA POSTEN

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skriv ut
Email