esport utbildning skola

Area Academy inleder samarbete med Olinsgymnasiet

Stockholmsbaserade esport och utbildningsföretaget Area Academy har inlett ett samarbete med Olinsgymnasiet. Tillsammans ska parterna ta fram en ny esportutbildning som till hösten ska finnas tillgänglig att läsa vid skolan i Götene.

– Vi är glada över att få vara med och utveckla samt kvalitetssäkra esportutbildningen vid ännu en gymnasieskola i Sverige, säger Area Academys VD Tommy Ingemarsson.

– Tillsammans med Olinsgymnasiet tar vi fram en ny form av esportutbildning. När de kontaktade oss var det tydligt att de ville satsa på något som ger eleverna spetskompetens inom den valda esporten, men även kunskaper och förmågor som de har nytta av efter studierna. Det är en syn som delas av oss på Area Academy och vi ser fram emot en långsiktig satsning på esporten i skolan.

I samarbetet ingår uppstarten av en helt ny esportprofil vid Olinsgymnasiet i Götene. Där ska eleverna få möjlighet att fördjupa sig i spelet Counter-Strike: Global Offensive. Den stora och i sammanhanget unika satsningen från Olinsgymnasiet och Area Academy ger eleverna möjlighet att nå sina högt uppsatta mål inom esporten samtidigt som utbildningen följer de aktuella styrdokumenten.

– Esporten har börjat få det utrymme den gjort sig förtjänt av. Nästa steg är att kvalitetssäkra utbildningarna så att eleverna som läser esport får en utbildning som de både har nytta av längre fram i livet och som följer aktuella styrdokument. Där är vi marknadsledande i Sverige och med fem års erfarenhet på området vet vi vad som krävs för att undervisningen ska hålla en hög standard, säger Ingemarsson.

Area Academy startades 2016 av några av de mest ikoniska spelarnamnen inom esport. Efter att ha varit med och byggt grunden för den organiserade lag- och träningsstrukturen såg de ett tomrum inom skolans värld när det kom till esport. Area Academys medarbetare innehar en bred kompetens inom esport, pedagogik, föreningsarbete och personlig coachning. 

De senaste fem åren har Area Academy utvecklat esportundervisningen i skolorna så att den följer rådande styrdokument och ger eleverna en utbildning som de har nytta av både i och utanför esporten. Även utanför skolan aktiverar Area Academy flertalet ungdomar genom både fysiska och digitala esportläger.

DELA POSTEN

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skriv ut
Email