esport-nyhetspuff-990x660

Unikt esportsevent i Halmstad

Event i Halmstad

Den 4 oktober arrangerade Högskolan i Halmstad tillsammans med Area Academy ett av de första esporteventen där man kopplade ihop esporten med forskningen.
Level up Esport – with Science är ett gemensamt initiativ där Högskolan i Halmstad tillsammans med sina samarbetspartner vill skapa en upplevelse där esport och forskning möts. Intresset för esport växer och både i medierna och samhället i stort beskrivs stora potentialer, men också många farhågor kopplat till datorspelskulturen. Högskolan i Halmstads kompetensområden, såsom idrottsvetenskap, idrottspsykologi, biomedicin och fysiologi, innovationsvetenskap, artificiell intelligens och pedagogik/lärande, kan bli grunden till en unik plattform för samverkan mellan akademin och esporten.
Viktiga aktörer som Halmstad kommun, stora företag inom näringslivet och föreningar runt om i landet var på plats och tog del av olika föreläsningar. Bland annat föreläste Petter Sjöstrand om hur esport fungerar i skolans värld och hur forskningen kan bidra till det professionella spelandet. Eventet bidrog med förståelse och kunskap för esporten och dess betydelse för barn- och ungdomar i vårt moderna samhälle.

Tävlingar

Besökarna fick dessutom se finalen i Gymnasieligan CS:GO där elever från Grillska Gymnasium Eskilstuna vann finalen mot LBS Gymnasiet Kristianstad.

På plats fick man även chansen att prova på olika VR-spel, träffa försvarsmakten och delta i Area Academys CS:GO Wingman turnerning. Wingman är ett format som spelas i tvåmanna lag och vinnarna fick spela en showmatch mot elitseriespelaren Max ”Quix” Lindqvist. Desstum plockade vinnarna hem varsin Philps One Blade och varsin gamingstol från Deltaco Gaming.

På återseende

Vi på Area Academy vill tacka för att vi fick vara en del av eventet och hoppas att vi bidragit med en större insikt i spelvärlden och dess positiva sidor.

Bronsmedaljörerna från Wingman turneringen gick hem med varsin Philips One Blade – One blade to rule them all..
Finalisterna fick spela en showmatch mot bland annat Max ”Quix” Lindqvist, känd från CS:GO laget Lilmix som spelar i Svenska Elitserien.

DELA POSTEN

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skriv ut
Email