Untitled presentation (2)

Esportsläger med Min Stora Dag

Tillsammans med Min Stora Dag anordnade Area Academy ett esportläger för ungdomar med allvarliga sjukdom eller diagnos. Under tre dagar, 27-19 september fick tolv spelintresserade ungdomar träffas på världens största gamingcenter, Inferno Online i Stockholm för att ta del av sitt gemensamma intresse. Tillsammans med coacher och profiler från esportvärlden fick ungdomarna en magisk gaminghelg och ett glädjefyllt avbrott i en annars tuff vardag.

Spelträning och besök på DICE

Under lägret fick deltagarna spela och coachas i flera populära esporttitlar som Counter-Strike, Fortnite, PUBG och Apex Legends. Utöver spelträningen så fick ungdomarna lära sig varför det är så viktigt med kost och hälsa inom esporten och hur du genom en god kommunikation kan vinna fler matcher. För att rama in gaminghelgen ordentligt så fick alla deltagre gå på studiebesök hos speltillverkaren DICE huvudkontor i Stockholm. Ett besök som var mycket populärt för både ungdomar och volontärer.

Nya vänner

Förutom att utveckla sin skicklighet i de olika spelen så handlar våra esportläger även om att träffa nya vänner och umgås. I spelvärlden är det vanligt att man umgås på den digitala arenan och därför är det viktigt att värna om det fysiska mötet mellan människor. Två herrar som hjälpte till att skapa god stämning och gemenskap i gruppen var Marcus ”Tutsi” Toth och Linus ”Zaitr0s” Andersson. Till vardags så streamar dom spel och bygger upp egna communityn. På lägret så gav dom deltagarna värdefulla speltips och positiv energi!

Min Stora Dag.

Stiftelsen Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Varje år hjälper dom barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag. Min Stora Dag gör skillnad för barn som kämpar.

DELA POSTEN

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skriv ut
Email