esport_almedalen_2018 (2)

Almedalen upptäcker esport

Andra gången gillt

Efter att ha figurerat i flera framtidspaneler i Almedalen 2017 besökte Area Academy Visby igen under Almedalen 2018 och deltog i Future Skills Lounge workshop om framtidsfärdigheter genom gaming. Tommy representerade Area Academy och esporten, och berättade som vanligt om sin resa från tiofaldig VM-medaljör till chef i näringslivet till företags-VD, och långa samtal fördes om hur samhället ska förstå värdet av de färdigheter inom kommunikation, samarbete, strategi och utveckling som esportare utvecklar.

Spelarna förstår. Eller?

En stor del av problematiken är att ungdomarna själva ofta inte ser värdet i de kunskaper de utvecklar genom spelande och i nätmiljöer, eftersom dessa inte värdesätts av vuxna och auktoriteter i deras närhet. Genom projektet Future Skills Lounge, som Area Academy varit med och utvecklat, har arbetsförmedlingen drivit en informerande och utredande dialog med beslutsfattare, näringsliv och spelare.

Läs mer om Future Skills Lounge

DELA POSTEN

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skriv ut
Email