Optimized-DSC_4206

Esportsläger i Strängnäs!

Tillsammans med Strängnäs kommun och GO-LAN så var Area Academy på plats och arrangerade Strängnäs första esportsläger. Inte mindre än 49 unga mellan 11 och 19 år var på plats i det stora industrihuset för det fyra dagar långa esportslägret.

”Har aldrig spelat på det här sättet förut”

De unga har haft lektioner med lärare från Area Academy som är världsledande inom pedagogiska strukturer för e-sport. Det har hållits lektioner i kommunikation, teambilding, coachning och roller i spel. Lektionerna har varvats med fysiska aktiviteter som promenader och bad.

– Det är kul. Jag har aldrig spelat på det här sättet förut. Jag har bara spelat med vänner för att det är kul. Här får man öva på olika grejer i matchen och utvecklas på ett helt annat sätt än annars, berättar Georg Persson.

Vad har ni utvecklat mest under veckan?

– Hur vår kommunikation fungerar, säger Valdemar Söder.

– Man lär sig att spela tillsammans på en ny nivå. Det handlar mycket om taktik, att spela ut motståndaren och hela tiden berätta för lagkompisen vad man gör. Vi kommunicerar via Discord som fungerar som Skype, säger Georg Persson.

Hur har ert spel förändrats när ni har bättre kontakt med varandra?

– Det har absolut gått bättre när man kommunicerar mer, säger Valdemar Söder.

– Det blir också roligare när man vinner mer, säger Georg Persson

Världsstjärnor på plats

På torsdagen, som var en Öppet Hus dag, fick besökare lyssna på en föreläsning av världsstjärnorna Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”potti” Ingemarsson. Duon delade med sig av sina erfarenheter från den professionella tävlingsscenen i esport och kom med tips om hur du ska träna för att nå toppen. Föreläsningen avslutades med en frågestund där ungdomarna hade förberett frågor till dom tidigare världsmästarna i Counter-Strike.

Läs mer om lägret i Katrineholms-kuriren artikel här

DELA POSTEN

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skriv ut
Email