esportläger

Esportläger för unga i Värmdö

Precis som ett traditionellt idrottsläger fast för esportare

I somras arrangerade vi på Area Academy tillsammans med Värmdö kommun ett tredagarsläger för esportare. Ett femtiotal ungdomar deltog, och lägret liknade på många sätt ett traditionellt idrottsläger, fast med fokus på just esport. Coacher och mentorer fanns på plats för att stötta ungdomarnas spelande, och det hölls även föreläsningar om tävlingsmentalitet, fysisk hälsa och värderingar.

Det fysiska mötet mellan människor är viktigt

Esportlägret var mycket uppskattat bland både ungdomar och föräldrar. Eftersom många datorspelare umgås online så fungerade lägret som en arena där spelarna fick chansen att socialisera och hänga rent fysiskt. Detta bidrar till ett större sammanhang något som Fredrik Nornvall, chef för kultur- och fritidsavdelningen på Värmdö kommun lyfte upp efter lägret.
– Sommarlägret var lyckat och vi hade väldigt nöjda deltagare. Vi satsar nu på en liknande höstlovsaktivitet man kommer att kunna anmäla sig till.

Lägerdeltagare som taggar till inför match

Esportprofiler på plats

Emil ”HeatoN” Christenssen och Tommy ”potti” Ingemarsson, båda två flerfaldiga världsmästare i spelet Counter-Strike var på plats och delade med sig av sina erfarenheter från professionellt spelande. Dom passade även på att belysa hur viktigt det är för ungdomarna att samhället ställer upp och bemöter spelarnas intresse.

– I all traditionell idrott finns det lokala föreningar man kan gå till för att hitta ungdomar i samma ålder att spela tillsammans med, tränare och mentorer, strukturerad träning som bygger vänskap och gemenskap. Det här lägret är ett steg i rätt riktning där man får lära sig många av dessa positiva egenskaper i en intensiv miljö och vi hoppas att kunna erbjuda mer kontinuerlig träning i framtiden tillsammans med Värmdö kommun, säger Tommy ”potti” Ingemarsson som är VD för Area Academy och grundare av esportorganisationen Ninjas In Pyjamas.

HeatoN och potti pratar om kommunikation i esport

Läs även Nacka Värmdö Postens artikel om esportslägret här

Lägerdeltagare visar sin pappa hur en slipsen ska dras

DELA POSTEN

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skriv ut
Email